پشت قضیه جنرال دوستم دست امریکا دیده می شود
حکومت دیکتاتور و سرسپرده سفارتخانه های خارجی است
به دنبال اظهارات مولوی عبدالله قرلق که گفته بود برخی کشورها و حلقات، بر معاون اول رياست جمهورى فشار وارد می کنند تا در ترکیه بماند و وارد افغانستان نشود، آگاهان سیاسی نیز این کار حکومت را وابستگی به سفارت خانه های خارجی خوانده و به خیر مردم افغانستان نمی دانند.
مولوی عبدالله قرلق؛ عضو مشرانو جرگه و عضو شورای رهبری حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان،گفت: برخی کشورها و حلقات، بر دوستم معاون اول رياست جمهورى فشار وارد می کنند تا در ترکیه بماند و وارد افغانستان نشود اما وی نام کشور و حلقاتى را که مانع آمدن دوستم به افغانستان مى شود، نگرفت.
موصوف به خبرگزاری آوا گفت: اين کشورها و حلقات، به منظور جلوگيرى از اعلام موجوديت ائتلاف براى نجات افغانستان، مى خواهند که دوستم از ترکيه وارد افغانستان نشود.
اين عضو ارشد جنبش ملی خاطر نشان کرد که دوستم، هفته آینده به کابل می آید و در نشست مردمی که به منظور اعلام موجودیت ائتلاف جدید يادشده در کشور برگزار می شود، شرکت خواهد کرد.
همچنان فضل هادی مسلمیار؛ رییس مشرانو جرگه، در نشست امروز اين جرگه گفت: جنرال دوستم از سوى هیچ محکمه ای محکوم به مجازات نشده و هیچ کس حق ندارد که مانع ورود او به کشور شود.
عبدالرئوف ابراهیمی؛ رئیس مجلس نمایندگان نیز گفته است معاون اول رییس جمهور تاکنون از سوی کدام محکمه ای مجرم شناخته نشده است، هرگونه جلوگیری از برگشت او به وطن مخالف قانون است و نباید بار دیگر تکرار شود.
یک منبع دیگر نیز به تلویزیون یک گفته است که هواپیمای حامل آقای دوستم در جمع بازرگانان ترکی بوده که با مجوز صلاحالدین ربانی سرپرست وزارت خارجه به مزارشریف آمده بود، اما از سوی نیروهای آلمانی و به دستور ارگ ریاست جمهوری اجازه نشست نیافته و هواپیما به ترکمنستان برگشت کرده و از آنجا به ترکیه رفته است.
در همین حال وحید مژده آگاه مسائل سیاسی به خبرگزاری آوا، گفت: افغانستان در اشغال خارجی ها قرار دارد، تصمیم را خارجی ها می گیرند که چه کسی باید در این کشور باشد و چه کسی باید برود، حرف هایی را که نزدیکان آقای دوستم می گویند همه درست است. مداخلات بیرونی وجود دارد بدون شک.
مژده افزود: پشت قضیه جنرال دوستم دست امریکا شدیداً کار می کند، آنها می خواستند که جنرال دوستم به کابل بیاید و در میدان هوایی آقای دوستم را بازداشت و محاکمه کنند. تنها جنرال دوستم نیست بعد از آن نوبت اشخاص دیگری هم می رسد که روزگار آقای دوستم به سر آنها هم خواهد آمد، دیگر تاریخ مصرف اینها گذشته برای امریکا.
این آگاه مسائل سیاسی اضافه کرد: مسئله نزدیک بودن آقای دوستم با روس ها باعث شده است تا امریکا در قضیه دوستم مداخله کنند، همچنان آنها می خواهند تمام اشخاصی که در گذشته با روس ها روابط نیک داشتند را از صحنه دور بسازند.
با این حال جاوید کوهستانی؛ آگاه مسائل سیاسی به خبرگزاری آوا، گفت: جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری است و مطابق به آرای مردم آمده است، کدام محکمهً ایشان را به کدام جنایت محکوم نکرده است.
به گفته وی ، جنرال دوستم مانند دیگر شهروندان و هیئت رهبری افغانستان اجازه ورود به کشور خودش را دارد و اجازه دارد که سفر کند.
این آگاه مسائل سیاسی افزود: این اقدام که صورت گرفته کاملاً خلاف قوانین افغانستان و عرف بین المللی می باشد که این مداخلات خارجی در افغانستان می تواند بحران ساز باشد.
او اضافه کرد: با دیدن بعضی کار ها احساس می کنیم که این سرزمین افغان ها نیست بلکه سرزمین خارجی ها و اشغال شده است، این اقدامات نشان دهنده کشوری است که استقلال آن سلب شده باشد و مردم آن دیگر اراده ملی نداشته باشد و در یک وابستگی کامل به سر می برند.
به گفته جاوید کوهستانی ، سفارت امریکا، آلمان و کشور های جزء قوای ناتو در امور افغانستان مداخله مستقیم می کنند و از افراد خاص حمایت می کنند و در عین حال علیه افراد دیگر اتهام وارد می کنند.
او خاطرنشان کرد: احتمال بد شدن اوضاع در آینده نزدیک وجود دارد.
او ادامه داد: جنرال دوستم رهبر میلیون ها ترک تبار افغانستان است. همه آنها جنرال را به صفت رهبر می شناسند، هیچ کسی نمی تواند در برابر چند میلیون شخص اقدام یک جانبه داشته باشد.
اما به گفته کوهستانی با این وجود متاسفانه دولت افغانستان با اقداماتی که انجام داده نشان داد یک نظام دیکتاتوری می باشد و همچنان وابسته به سفارت خانه های خارجی است که این کار می تواند افغانستان را به یک چالش برگشت ناپذیر مواجه سازد.
هیچ نظری موجود نیست: