Header Ads

دختران روبات ساز افغانستان در واشنگتن دی سی جایزۀ نقره گرفتند


گروه دختران روبات ساز افغانستان، در رقابت های «بین المللی روبات برای شاگردان لیسه ها» در واشنگتن دی سی، به مدال نقره دست یافتند.
تفویض جایزه ها در بخش های جداگانه تقسیم بندی شده بود که در کتگوری "دست آورد های شجاعانه"، افغانستان جایگاه دوم و شاگردان سودان جنوبی توانستند مدال طلا را از آن خود کنند.
در این رقابت ها ۱۶۲ کشور شرکت کرده بود و روبات ساخته شده توسط شاگردان افغانستان در سه روز رقابت، توانست با کسب ۲۴۳ امتیاز، جایگاه ۱۰۳ م را از آن خود کند.
کوثر روشان، یکتن از اعضای تیم روبات ساز افغانستان پس از گرفتن مدال نقره گفت "برایم نهایت جای خوشحالی و سرور است. می توانیم با این موفقیت، باعث تشویق و ترغیب دختران دیگر در افغانستان گردیم."
یاسمین یاسین زاده، یکتن از اعضای تیم دختران روبات ساز کشورمان به صدای امریکا گفت "این مسابقات چیزهای زیادی را به ما آموخت. ما توانستیم یاد بگیریم چگونه مشکلات مان را در کنار هم حل سازیم و از پیشرفت های سایر کشور ها در عرصۀ تکنالوژی و ساینس آگاهی حاصل کردیم."
این تیم دختران متعلم کشورمان که خستگی و بی خوابی به وضاحت در چهره هایشان به چشم می خورد، توانستند یکبار در بخش گروهی جایگاه ۶۹ م را اختیار کنند؛ اما، به خاطر مشکلات تخنیکی پیش آمده در روبات شان، نتوانستند بیشتر صعود کنند.

 از راست به چپ، لیدا عزیزی و یاسیمن یاسین زاده، دو عضو تیم روبات ساز افغانستان
لیدا عزیزی، عضو دیگر این تیم قبل از تفویض جوایز گفت "گرفتن یا نگرفتن جایزه برایمان مفهومی ندارد. همینکه ما توانستیم در این کشور نام و بیرق افغانستان را بیافرازیم، برای ما جای نهایت افتخار است."
بانو عزیزی تاکید کرد که پس از برگشت به افغانستان در عرصۀ "بهبود و پیشرفت این فنآوری تلاش بیشتر خواهیم کرد".
در گروه شش نفری دختران روبات ساز افغانستان برعلاوۀ لیدا عزیزی و یاسمین یاسین زاده؛ سمیه فاروقی، رودابه نوری، کوثر روشان و فاطمه قادریان شامل بودند که علی رضا مهربان، به سمت مربی این تیم به واشنگتن آمده بودند.
اعضای تیم روبات ساز کشورمان سه شنبه شب در ضیافتی سفارت افغانستان شرکت کردند و قرار است تا دو روز دیگر ایالات متحده را به قصد افغانستان ترک گویند.
پیش از آن، اوایل صبح روز سه شنبه، ایوانکا ترمپ، دختر رئیس جمهور امریکا با گروه دختران روبات ساز افغانستان ملاقات کرد و از حضور آنان در این رقابت ها ستود.
این گروه متعلمین، در ابتدا ویزۀ ایالات متحده را دریافت نکردند که باعث واکنش های شدید سناتور ها و نمایندگان مجلس ایالات متحده شد. در نهایت این گروه شش نفری با وساطت رئیس جمهور ترمپ، برای ده روز اجازۀ سفر به ایالات متحده را کسب کردند.
برخی کارمندان و رضاکاران "First Global" نهاد برگزار کنندۀ این رقابت ها، حضور دختران افغانستان را در این مسابقات یک "پیروزی" عنوان می کنند.
روبین نیدل، یک بانوی امریکایی که از شانزده سال به اینسو در رقابت های روبات این نهاد به گونۀ رضاکار فعالیت می کند به صدای امریکا گفت که از رد ویزۀ ایالات متحده به این دختران نهایت متاثر شده بودند اما حضور آنان در این رقابت ها خود یک "موفقیت و پیروزی برای دختران و افغانستان می باشد."
این زن امریکایی گفت "من دختران افغانستان را بسیار دست و پاچه اما رقابتی یافتم. آنان با گذشت هر ساعت و هر روز صلاحیت و توانمندی بهتری کسب کردند."
بانو نیدل تاکید کرد "به هر اندازۀ که بیشتر در رقابت ها شرکت کردند، توانمندی شان بهتر شد."
روبین نیدل از علی رضا مهربان، مربی این دختران افغانستان که خود یک انجنیز مایکروسافت است خواست تا برعلاوۀ دختران تیمش "به تشویق و ترغیب سایر دختران افغانستان در افغانستان نیز تلاش کند".


نسل جدید، محو کنندۀ فقر
مراسم تفویض جوایز با سخنرانی جیم یون کیم رئیس بانک جهانی آغاز شد. آقای کیم به تمام شاگردان اشتراک کننده "نسل جوان امروزی" خطاب کرده گفت "شما می توانید فقر موجود در کرۀ زمین را بزدایید."
آقای کیم، "تکنالوژی را در پیشرفت کشور های به ویژه رو به انکشاف نهایت تاثیرگذار" خوانده افزود "مطالعات و تحقیقات تان را در بخش تکنالوژی و ساینس افزایش داده، باور داشته باشید که بهترین مشاغل را در کشور هایتان، به ویژه رو به انکشاف، به خود اختصاص خواهید داد".
رئیس بانک جهانی به این گروه های روبات ساز که تعداد شان تقریباً به هزار نفر می رسید گفت "اگر مسوولیت را به عهده گیرید و گام به پیش نهید، می توانید مشکلات زیاد کشور هایتان را بااستفاده از تکنالوژی حل کنید."
در این رقابت ها، گروه اروپا با ۴۴۳ امتیاز جایگاه نخست را در بین ۱۶۲ تیم اشتراک کننده کسب کرد؛ پولند با ۴۰۰ امتیاز جایگاه دوم، اسراییل با ۳۹۰ امتیاز جایگاه سوم و کروشیا و گانا بالترتیب مقام های چهارم و پنجم این رقابت ها را در سطح تیمی به خود اختصاص دادند. تیم روبات سازان چین با ۳۵۸ امتیاز مقام نهم را کسب کرد ... و ایالات متحده با ۱۶۷ امتیاز در جایگاه ۱۵۳م قرار گرفت.

هیچ نظری موجود نیست:

با پشتیبانی Blogger.