نگرانی از ازدواج های اجباری در غزنی
رئیس امورزنان ولایت غزنی از ادامه ازدواج های اجباری و عواقب آن اظهار نگرانی می کند.
خانم شکریه ولی، رئیس امور زنان ولایت غزنی به خبرنگار آوا می گوید: "برخی از دختران و پسران در غزنی اختیار چندانی برای انتخاب همسر ندارند، بلکه پدر و مادر مطابق میل خود برای فرزندان همسر انتخاب می کنند".
خانم ولی از این مسأله اظهار نگرانی کرده و تأکید کرد: "ازدواج اجباری به خشونت های خانوادگی و افزایش طلاق کمک می کند، زیرا وقتی که همسر فرد مطابق خواسته اش نباشد، فرد نسبت به همسرش اظهار محبت و علاقه نمی کند که این خود زمینه ساز خشونت و طلاق است، برعکس وقتی فرد مطابق میل خود همسر مناسب انتخاب کند، به دلیل علاقه ای که به همسرش دارد، هیچ گاه به فکر طلاق و رفتار خشونت آمیز با همسرش نیست".
همچنان به گفته خانم ولی، از نگاه دین اسلام هم، ازدواج اجباری یک عمل نامشروع است، زیرا اگر کسی در وقت بستن عقد، از همسرش اعلان قبولیت درست و قلبی نکند، این عقد شبهه ناک است.
در همین حال محمد محمدی، از علمای دینی در غزنی بیان می دارد، اگر در وقت بستن عقد، خانم و شوهر هر دو از هم اعلان رضایت و قبول نکنند، چنین عقدی یک عقد شبهه ناک است، زیرا در وقت بستن عقد، لازم است تا با میل خود، خانم و شوهر همدیگر را بپذیرند و عقد را قبول کنند، اما در ازدواج های اجباری، پسر و دختر از روی مجبوری و به دستور پدر و مادر، در زبان برای مدت کوتاهی همدیگر را قبول می کنند و در برخی از موارد، بعد از مدت کوتاهی، کار به طلاق می انجامد.
با این وجود، این عالم دین تأکید می کند که جوانان باید از روی خوش باوری و احساسات در یک مدت کوتاه نیز نباید هرکس و ناکس را با دیدن ظاهر، به عنوان همسر انتخاب کند، بلکه باید بعد از تحقیقات زیاد و شناخت کامل، فرد مطابق خواست خود را به عنوان همسر خود انتخاب کند.
هیچ نظری موجود نیست: