Header Ads

دونالد ترامپ از احتمال درگیری بزرگ با کرۀ شمالی خبر داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، دربارۀ احتمال وقوع یک «درگیری بزرگ» با کرۀ شمالی بر سر برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور هشدار داده است.

ترامپ پنجشنبه (7 ثور/اردیبهشت) در آستانۀ صدمین روز آغاز دوران ریاست‌جمهوری خود به رویترز گفت: «این شانس وجود دارد که ما درنهایت به یک مناقشۀ بزرگ با کرۀ شمالی برسیم.»
بااین‌وجود، وی از تمایل خود برای جلوگیری از رویارویی نظامی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این موضوع خبر داد.
ترامپ در ادامه گفت: «ما دوست داریم مسائل را از طریق دیپلماسی حل کنیم اما خیلی دشوار است.»
هشدار ترامپ در حالی مطرح می‌شود که پیونگ یانگ از آمادگی خود برای اجرای ششمین آزمایش هسته‌ای خبر داده است.
دریاسالار هری هریس، فرمانده نیروهای امریکایی در اقیانوس آرام، چهارشنبه (6 اردیبهشت) در جلسۀ کمیتۀ کنگره گفت بحران با کرۀ شمالی بدترین بحرانی است که وی دیده است.
وی افزود سرعت آزمایش‌های موشکی کرۀ شمالی نشان داد پیونگ یانگ درصورتی‌که به‌زور متوقف نشود، می‌تواند به نقطه‌ای برسد که یک فروند موشک بالستیک هسته‌ای به‌سوی امریکا شلیک کند.
ترامپ نیز چهارشنبه تمامی اعضای سنا و کاخ سفید را برای شرکت در یک جلسۀ توجیهی نادر دربارۀ تحولات اخیر در ارتباط با کرۀ شمالی فراخواند.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه، جیمز متیس، وزیر دفاع، ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش و دن کوتز، مدیر اطلاعات ملی امریکا، در این نشست سخنانی ایراد کردند.
سناتور تد کروز از ایالت تگزاس دراین‌باره گفت: «ارتش آشکارا برای اجرای تعدادی گزینه برنامه‌ریزی می‌کند. اگر یک خطر آشکار و فوری امریکا را تهدید کند، ارتش ما باید برای اقدام متقابل آماده باشد.»
در همین حال، واشنگتن چین را برای محدود کردن بلندپروازی‌های هسته‌ای پیونگ یانگ به‌شدت تحت‌فشار قرار می‌دهد.
ترامپ در مصاحبه با رویترز از شی جین‌پینگ، همتای چینی خود، برای «تلاش شدید» به‌منظور حل‌وفصل این بن‌بست تقدیر کرد.
تیلرسون نیز پنجشنبه گفت پکن تهدید کرده در صورت اجرای یک آزمایش هسته‌ای دیگر در کرۀ شمالی این کشور را تحریم می‌کند.
تیلرسون جمعه (8 ثور/اردیبهشت) شورای امنیت سازمان ملل را برای وضع تحریم‌های جدید علیه کرۀ شمالی و انزوای بیشتر این کشور تحت‌فشار قرار می‌دهد.
دولت ترامپ با اعلام اینکه همۀ گزینه‌ها روی میز است، یک فروند ناو هواپیمابر و یک زیردریایی هسته‌ای به منطقه اعزام کرده است.
ارتش امریکا همچنین انتقال بخش‌هایی از سامانۀ ضد موشکی جنجالی تاد را به محل موردنظر در کرۀ جنوبی آغاز کرده است.
کرۀ شمالی که هم‌اکنون به خاطر برنامه‌های موشکی و هسته‌‎ای خود هدف تحریم‌های مختلف سازمان ملل و اتحادیۀ اروپا قرار دارد، اعلام کرده که در حال‌ توسعۀ تسلیحات بازدارنده مقابل امریکا است و تا زمانی که واشنگتن خصومت خود را با پیونگ‌یانگ ادامه دهد، از برنامه‌های موشکی و اتمی خود دست نخواهد کشید.


هیچ نظری موجود نیست:

با پشتیبانی Blogger.